Novosti         |         Projekti         |         Kontakt         |         Home       
 
LIST "KOLO", 14. BROJ

List "Kolo" od sada u
PDF formatu. Preuzmite!
 
O Udruženju             Struktura          Statut Udruženja       Aktivnosti          Saradnja          Foto galerija List "Kolo"
 
 

Aktivnosti Udruženja


Shodno planu rada Udruženja, u periodu od maja 2009. do maja 2010. godine, vodili smo aktivnosti na:

- Organizovanju Glamočke večeri, 12. juna 2009. godine. Druženje je, kao i svih prethodnih godina, proteklo uz bogat kulturno-zabavni program, uz masovni odziv naših ljudi iz Banjaluke i mnogih drugih opština iz Republike Srpske. Na ovoj večeri prisutni su bili predstavnici opštine Glamoč, gradske uprave Banjaluke, zavičajnih udruženja iz Beograda i Novog Sada, drugih udruženja iz okruženja, kao i mnogi drugi ugledni gosti.

- Aktivno smo učestvovali kao suorganizatori Dana glamočkog krompira. Manifestacija je održana 3. oktobra 2009. godine, a Udruženje je organizovalo folklorni i promotivni dio manifestacije, kao i učešće eminentnih naučnih radnika kao pre3davača.

- Organizaciji Večeri glamočke omladine, 28. novembra 2009. godine, kada je preko 200 djevojaka i mladića poriijeklom iz Glamoča provodilo ugodne trenutke u zajedničkom druženju.

- Formiranju organizacionih jedinica Udruženja u opštinama Modriča, Derventa, Bijeljina i Brod.

- Organizovanju parastosa poginulim i nestalim borcima i civilnim žrtvama rata opštine Glamoč, 20. maja 2010. godine, na dan Glamočke brigade. Parastos je održan u crkvi Svete Trojice u Banjaluci, a prisutni su bili borci, članovi porodica poginulih, te najviši rukovodioci Boračkog udruženja RS, OPPB RS, predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, gradske boračke organizacije Banjaluke i mnogi drugi.

- Početkom godine zaključen je Aneks ugovora o korištenju prostorija Udruženja na neodređeno vrijeme.

- Sproveli smo aktivnosti na izmjeni i poboljšanju koncepcije lista "Kolo".

- Internet domen www.glamoc.com prešao je u ruke Udruženja, a u sklopu ovih aktivnosti postavljeni su novi sadržaji, koje sada upravo imate pred sobom.

- Pokrenuli smo aktivnosti na izgradnji spomen obilježja poginulim borcima i civilima u Glamoču.

- Počeli smo prikupljati informacije sa ciljem izgradnje baze podataka o svim Glamočanima koji žele da se njihovo ime nađe u toj bazi. To je trajni zadatak Udruženja.

- Pokrenuli smo aktivnosti na prikupljanju sredstava za obnovu i izgradnju crkvenih objekata, pomoć ugroženim porodicama, a jedna od najvećih naših akcija je prikupljanje sredstava potrebnih za liječenje Milijane Čegar.